Ghid de Educatie Urbana

Acesta este Ghidul de Educatie Urbana – un material interdisciplinar care incearca sa prezinte diferite moduri de a citi si de a intelege un oras.

http://issuu.com/marius_huza/docs/ghidul_de_educatie_urbana

La baza, el ar fi trebuit sa fie un manual destinat elevilor din Bucuresti si din alte orase ale tarii, totodata un suport de curs pentru o posibila materie optionala cu acelasi nume, predata in licee.

Pentru ca a fost o initiativa in premiera in Romania si nu a existat un precedent din care sa ne inspiram, pentru ca am lucrat intr-o echipa numeroasa, care s-a pus cu greu de acord asupra unor coordonate generale, pentru ca a fost dificil sa gasim un limbaj accesibil adolescentilor, manualul a devenit ghid. Temporar. Deoarece, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, diferitele grupuri care au participat la crearea lui si-au propus sa realizeze si manuale adevarate: fie de educatie asupra mediului construit, fie de antropologie urbana pe intelesul adolescentilor, fie toate acestea combinate, la care s-ar adauga chiar si mai multe discipline.

La baza acestui material resursa a stat entuziasmul celor din Asociatia Komunitas, care timp de 4 ani au pilotat si implementat diverse programe de educatie urbana in scolile si liceele bucurestene, dar si proiecte de dezvoltare urbana si comunitara in cartierele orasului.

Detalii despre aceste proiecte dar si despre metodele educatiei urbane se pot afla de aici:

www.orasul-nostru.blogspot.com
www.viitor-urban.blogspot.com
www.educatieurbana.wordpress.com
www.din-inima-cartierului-meu.blogspot.com

In urma experientei acumulate in aceste proiecte, am decis ca a venit momentul sa concepem un manual de educatie urbana si sa promovam ideea unei materii optionale noi in licee, atat in Romania cat si in alte tari.

Deocamdata avem un ghid, o experienta vasta si multe idei & perspective de viitor.

Cine doreste sa ne trimita opinii legate de ghid sau sugestii de imbunatatire, dar si propuneri de colaborare, ne poate scrie la urmatoarea adresa:

educatie.urbana@gmail.com

Va multumim, va asteptam si va rugam sa ne ajutati sa promovam acest Ghid, printre trimiterea linkului unde este incarcata publicatia in cat mai multe sfere sociale!

Asociatia Komunitas

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu