Invitaţie de înscriere la Conferinţa Naţională de Educaţie Urbană

Asociaţia Komunitas vă anunţă cu bucurie că momentul pe care îl pregătim de câţiva ani se apropie.

În perioada 9/10 decembrie, la Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu” din Bucureşti va avea loc Conferinţa  Naţională de Educaţie Urbană, organizată de Asociaţia Komunitas în parteneriat cu Asociaţia pentru Tranziţie Urbană.

Prin acest eveniment dorim să lansăm un concept inovator pentru educaţia din România, care va sta la baza unei noi materii opţionale adresate liceenilor, dar şi să aducem laolaltă ONG-uri, grupuri informale şi persoane cu interese similare, care au în comun educaţia şi iniţiativele în spaţiul urban.

În prima zi a Conferinţei (9 decembrie) vom lansa Ghidul de Educaţie Urbană, realizat pe baza experienţei acumulate în proiectele educaţionale derulate anterior. Acesta îşi propune să familiarizeze tinerii cu noţiuni de bază despre mediul construit, planificare şi proiectare urbană, protecţia patrimoniului, antropologie şi studii urbane, dar şi cu probleme referitoare la utilizarea spaţiului public, artă urbană, democraţie participativă în ceea ce priveşte dezvoltarea urbană locală, activism civic, implicare şi responsabilitate.

În luna mai 2012 urmeaza să publicam la editura Igloo, în parteneriat cu Asociaţia pentru Tranziţie Urbană primul Manual de Educaţie Urbană din România destinat elevilor şi profesorilor de liceu.

Cea de-a 2a zi a Conferinţei (10 decembrie) o vom dedica iniţiativelor grass roots şi networking-ului. Astfel, vom afla despre proiecte inedite de educaţie şi intervenţii urbane derulate atât în Bucureşti cât şi în ţară (Cluj, Timisoara, Tulcea etc). Ne dorim să creăm o atmosferă non formală care încurajează comunicarea, stabilirea de noi parteneriate sau lansarea unor idei urbane noi.

Daca doreşti să ne propui ceva pentru a fi prezentat în cadrul conferinţei, dacă eşti antropolog, urbanist,  peisagist, arhitect, activist, artist, sociolog sau doar curios şi dornic de implicare, te aşteptăm la conferinţă.

Te rugăm ca până la data de 27 noiembrie să ne trimiti un text scurt cu numele, vârsta, profesia şi motivaţia de a participa la conferinţă la urmatoarea adresă de e-mail: marius.komunitas@yahoo.com

Dacă vei fi selectat, vei primi prin email un răspuns de confirmare şi programul complet al Conferinţei, în data de 30 noiembrie.

Conferinţa Naţională de Educaţie Urbană se va desfăşura în cadrul proiectului de educaţie urbană ”Ia-ţi oraşul înapoi!’’ derulat de Asociaţia Komunitas în perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2012 în 7 licee şi 8 şcoli din Bucureşti cu sprijinul financiar CEE Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, şi în cadrul proiectului cultural „Manual de Educaţie Urbană” coordonat de ATU – Asociaţia pentru Tranziţie Urbană în parteneriat cu Asociaţia Komunitas şi finanţat de Uniunea Arhitecţilor din România.

Vă aşteptăm!

Invitatia la conferinta in fomat JPG 




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu